Mendidik mental anak - Amina Noor (Darul Nu'man, 1996)
Pembentukan peribadi para anak banyak dipengaruhi oleh perpaduan di antara baka dan bakat kedua orang tua. Pengaruh alam sekeliling tempat ia berada dan membesar juga turut mempengaruhi. Tugas anak memperhatikan tindak-tanduk ibu bapa mereka semenjak kecil lagi, itulah yang dikatakan proses pembelajaran dunia kanak-kanak.