Pengenalan Psikologi Industri dan Organisasi - Ishak Mad Shah (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2002)
Buku ini menerangkan penggunaan kaedah, prinsip, dan pengetahuan psikologi dalam pekerjaan. Setiap industri menekankan pekerjaan yang berkesan supaya produktiviti boleh dipertingkatkan. Namun, matlamat ini tidak akan tercapai sekiranya pekerjanya tidak efektif. Oleh itu, keberkesanan pekerjaan memerlukan pekerja yang dapat memenuhi keperluannya. Buku ini turut mengenengahkan pandangan ahli psikologi, serta cadangan penyelesaian ke arah peningkatan keberkesanan pekerjaan. Pembaca boleh menjadikan buku ini sebagai panduan dalam kerja-kerja pengurusan industri. Oleh itu, buku ini bukan sahaja sesuai di baca oleh pelajar institusi pengajian tinggi, juga untuk mereka yang terlibat dalam pengurusan industri.