Deria penglihatan penjagaan dan rawatan - Shahrin Ismail (Siri perubatan Utusan, 1997)
Buku ini memberi sedikit panduan bagaimana menjaga kesihatan mata daripada dilahirkan sehinggalah dewasa. Beberapa gejala penyakit yang serius ada dibincangkan berserta dengan cara rawatan yang sesuai. Sedikit sebanyak pengetahuan yang diperoleh daripada buku ini akan dapat membantu pembaca memahami masalah penglihatan yang dialami dan mengambil langkah-langkah untuk mengatasinya supaya mereka dapat menjalani hidup dengan lebih bermakna.