Diskusi syariah dan undang-undang syariah and law discourse : مناقشات القضايا الشرعية والقانونية - Irwan Mohd Subri (Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Kolej Universiti Islam Malaysia, 2005)
Buku ini merupakan himpunan kertas kerja yang dibentangkan oleh para pensyarah Fakulti Syariah dan Undang-Undangan (FSU), Kolej Universiti Islam Malaysia (kini, Universiti Sains Islam Malaysia, USIM). Pembentangan kertas kerja ini adalah melalui siri Diskusi Syariah dan Undang-Undang FSU yang diadakan sepanjang tahun 2004. Sebanyak 12 kertas kerja telah dibentangkan yang merangkumi pelbagai tajuk. Ia terdiri daripada 3 kertas kerja Bahasa Malaysia, 4 kertas kerja Bahasa Inggeris dan 5 kertas kerja Bahasa Arab.