Buku panduan diplomatik - Feltham, R.G (Institut terjemahan Negara Malaysia, 2007)
Bab 1; Hubungan diplomatik -- Bab 2; Kementerian Hal Ehwal Luar Negeri -- Bab 3; Perwakilan diplomatik -- Bab 4; Protokol dan prosedur -- Bab 5; Keistimewaan dan kekebalan diplomatik -- Bab 6; Pegawai konsular dan pos konsular -- Bab 7; Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu -- Bab 8; Pertubuhan antarabangsa dan perjanjian di luar pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu -- Bab 9; Undang-undang antarabangsa dan amalan -- Bab 10; Persidangan -- Bab 11; Diplomat dan media.