Amanat perdana perkhidmatan awam bertaraf dunia: koleksi ucapan Perdana Menteri semasa Majlis Perdana Perkhidmatan Awam (MAPPA), 2000-2005 - Abdullah Ahmad Badawi; Mahathir Mohamad (Institut Tadbiran Awam Negara, Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia, 2007)
Se,oga amanat oleh kedua-dua pemimpin utama negara boleh menjadikan panduan kepada anggota perkhidmatan awam dalam merancang dan melaksanakan program dan aktiviti masing-masing, terutamanya yang berkaitan dengan pembangunan negara dan kesejahteraan rakyat.