Ke arah kecemerlangan dan kesejahteraan perkhidmatan awam di alaf baru = Towards an excellent and caring public services for the millennium selected speeches of Tan Sri Abdul Halim Ali, Chief Secretary to the Government, Malaysia - Abdul Halim Ali (Intan, 1999)
Koleksi ucapan yang terkandung dalam buku ini mengutarakan isu-isu yang berhubungkait dengan bukan sahaja pelbagai cabaran yang datang mendadak bahkan meletakkan landasan yang berupa strategi pelaksanaan serta saranan konkrit bagaimana itu semua harus dikendali sebaik-baiknya.