Panduan menghafal Al-Quran ilmu tahfiz - Abu Mazaya Al-Hafiz (Darul Nu'man, 1996)
Buku ini memberikan panduan bagaimana kaedah menghafal Al Quran dengan lebih sistematik, praktikal dan berkesan kepada para pembaca.