Hubungan etnik di Malaysia - Zaid Ahmad; Ruslan Zainuddin; Sarjit Singh Gill; Ahmad Tarmizi Talib; Ho, Hui Ling; Lee, Yok Fee; Najeemah Mohd Yusof; Nazri Muslim (Oxford Fajar, 2013)
Buku ini menyentuh pelbagai isu berkaitan hubungan etnik khususnya dari segi politik, ekonomi, sosial dan budaya. Penyusunan bab-bab serta kandungan buku ini dibuat dengan mengambil kira keperluan dan kepentingannya dalam konteks pembinaan negara dan jalinan hubungan masyarakat berbilang kaum di Malaysia.