Membina rumah Melayu dengan nilai-nilai islam falsafah konsep dan aplikasi - Hayroman Ahmad (Penerbit UiTM, 2013)
Buku ini dapat menyuntik idea khalayak umum, khususnya para pelajar dan pensyarah di institusi pengajian tinggi ke arah merealisasikan suatu kehidupan yang mengamalkan konsep Islamis secara sedar maupun di luar kesedaran penggunanya