Kenegaraan Malaysia - Asnarul Khadi Abu Samah; Jayum A. Jawan; Aishah Edris (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 1997)
Kenegaraan Malaysia adalah buku mengenai sejarah, politik, ekonomi dan masyarakat negara ini. Ia sesuai untuk semua peringkat pembaca-mahasiswa/i, para pelajar Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) yang mengambil mata pelajaran Pengajian Am dan kakitangan kerajaan yang ingin menyediakan diri untuk Peperiksaan Am Kerajaan.