Malaysia negara kita - Mohamed Musaddik Abdul Majid (Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), 2022)
Buku Malaysia Negara Kita mempunyai empat bahagian yang dibahagikan kepada empat belas bab, iaitu Bahagian Satu - Sejarah Malaysia, Bahagian Kedua - Sistem Pemerintahan Negara Malaysia dan Sistem dan Struktur Pentadbiran Kerajaan Malaysia, Bahagian Ketiga - Masyakarat Malaysia dan Perpaduan Negara dan Bahagian Keempat - Pembangunan Negara. Bahagian Sejarah Malaysia mempunyai enam bab, iaitu Sejarah Kerajaan Melaka, Kerajaan Perak, Kerajaan Pahang, Kerajaan Negeri Sembilan dan Kerajaan Selangor serta Kerajaan Johor, Kerajaan Kedah, Kerajaan Kelantan, Kerajaan Terengganu, Kerajaan Perlis dan Kerajaan Sabah dan Sarawak, Campur Tangan British serta Kemerdekaan dan Pembentukan Negara Malaysia.