Pendidikan dan HIV/AIDS suatu jendela harapan = Education and HIV/AIDS : a window of hope (MDC Pub. World Bank, 2002)
Rencana ini membentangkan satu arah tuju yang strategik buat Bank Dunia di dalam memberi tindak balas terhadap kesan HIV/AIDS ke atas sistem pendidikan dan membantu membangunkan suatu tindak balas pencegahan yang berkesa.