Buku teks tamadun Islam dan tamadun Asia (TITAS) - Ahmad Zaki Abd. Latiff (Oxford Fajar, 2012)
Buku edisi kedua yang telah dikemaskini kandungannya ini merupakan buku rujukan matapelajaran teras bagi penuntut IPTA. Selain itu, buku ini dilengkap Model Kertas Peperiksaan berserta jawapan lengkap yang mirip soalan peperiksaan sebenar.