Di hamparan shamrock kuseru nama-Mu - Hasrizal Abdul Jamil 1975- (Galeri Ilmu, 2012)
Penulis berkongsi cerita, rasa dalam tawa dan air mata, perjalanan kehidupannya semasa di London, Belfast, Galway, dan seluruh pelosok United Kingdom. Jauh di kampung halaman, kelana sering dilanda payah dan derita. Nostalgia itulah yang memperkenalkan beliau kepada erti sebuah kehidupan sebagai seorang pelajar, imam, anak dan juga suami.