Wasiat Imam Ghazali - Fadhli Nuruddin (Pustaka Ilmuwan, 2012)
Bahawasanya nasihat kepada masyarakat umum, serta memberi petunjuk kepada mereka adalah perkara-perkara yang sangat penting dan utama, yang dibebankan kepada golongan umat yang istimewa iaitu para alim ulama, para mubaligh dam sebagainya.