Srikandi-srikandi yang benar - Zahiruddin Zabidi (PTS Litera Utama, 2012)
Merekalah srikandi pada zaman mereka. Kisah mereka melahirkan inspirasi, kisah mereka memberi makna pengorbanan, dan daripada kisah merekalah mengajar erti cinta. AMINAH -- Ibu kepada junjungan agung, Nabi Muhammad SAW. Kisahnya mencoretkan erti cinta seorang isteri kepada suami, dan kasih seorang ibu kepada anak. FATIMAH -- Puteri kesayangan Nabi Muhammad SAW. Ayu wajahnya dan elok akhlaknya, sangat mengharum. Kasih sayangnya kepada sang ayah dan cintanya kepada sang suami, tiada tandingan. RABIATUL ADAWIYAH -- Wanita yang tidak punya suami, tidak juga punya anak. Wanita yang cukuplah Allah sahaja untuknya. Hidupnya hanya untuk Ilahi dan kisahnya adalah untuk renungan semua. Inilah kisah srikandi-srikandi yang benar.