Komunikasi untuk pembangunan sumber manusia - Hashim Fauzy Yaacob (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2011)
Komunikasi merupakan aktiviti utama dalam organisasi terutama kepada pengurus kerana 70 peratus masa pengurus ialah berkomunikasi sama ada dalam membuat perancangan, penyusunan, kepimpinan atau pengawalan. Dalam pembangunan sumber manusia, komunikasi ialah elemen penting bagi pembangunan individu, prestasi, pembangunan pengetahuan, pembinaan kompetensi, latihan atau pembangunan organisasi. Buku ini menggunakan pendekatan lebih komprehensif dengan mengaitkan kemahiran komunikasi dengan tiga domain utama PSM ialah pembangunan individu atau prestasi, latihan dan pembangunan organisasi.