Pengenalan kepada bahasa-bahasa pengaturcaraan - Roshidi Din (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2008)
Bagaimana anda boleh memahami asas sesuatu bahasa pengaturcaraan dengan berkesan? Jawapannya ada di dalam buku ini. Edisi pertama buku ini akan dapat membantu para pembaca, terutamanya dalam kalangan para pengaturcaraan dalam industri teknologi maklumat untuk memahami dan membezakan bahasa-bahasa pengaturcaraan popular yang digunakan dalam persekitaran semasa teknologi maklumat. Ia meliputi bahasa pengaturcataan Java, Pascal, Cobol, Fortran, LISP, dan ADA.