Etika amalan perubatan dan farmasi - Abu Bakar Abdul Majeed (Penerbit Universiti Teknologi Mara, 2008)
Buku ini sesuai dijadikan rujukan mudah bagi mereka yang baru menceburi bidang bioetika, serta yang ingin lebih memahami tentang konsep perubatan kenabian (at-tibb an-nabawi)