Herba warisan 1001 rahsia - Mohd. Tarmizi Kamson (Perpustakaan Negara Malaysia, 2008)
Buku ini merungkai rahsia alam yang telah dijadikan dengan pelbagai rupa bentuk serta jenis-jenis tumbuhan herba, kegunaannya untuk kehidupan makhluk terutama manusia sebagai ubatan bagi menyembuhkan penyakit dan kesakitan.