Penyelidikan dalam amalan kaunseling - Othman Mohamed (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2008)
Kandungan buku ini jelas menunjukkan bahawa konseptualisasi tentang penyelidikan serta hasil penyelidikan memberi implikasi ke atas pendidikan dan amalan kaunseling. Tumpuan diberikan kepada aspek metodologi penyelidikan, isu yang dihadapi oleh kelompok remaja, isu alam perkahwinan dan isu usaha mempertingkatkan kompetensi kaunselor pelatih dalam program pendidikan kaunselor.