Isu-isu negara bangsa abad ke-21 - Hasnah Hussiin (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2010)
Buku 'Isu-isu Negara Bangsa Abad Ke-21' merupakan usaha awal penulis yang masih muda dalam bidang penulisan untuk membincangkan isu-isu yang timbul terhadap sesebuah negara bangsa kesan daripada berlakunya pembangunan, modenisasi, globalisasi serta persoalan nasionalisme dan patriotisme. Semua ini yang dibincangkan adalah berdasarkan pengalaman yang berlaku ke atas masyarakat dan negara Malaysia.