Sistem asas pengukuran kejuruteraan elektrik - Ruzairi Abdul Rahim (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2011)
Buku ini menerangkan secara terperinci tentang teknik pengukuran yang sebenar (metrologi, piawai, dan analisis data), teori serta reka bentuk instrumen pengukuran asas seperti meter voltan, meter ampere, dan meter ohm. Selain itu, teori berserta aplikasi beberapa transduser asas turut diterangkan.