Forensik komputer suatu pengenalan - Sahizan Mohd Sagi (Penerbit Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, 2010)
Forensik digital ialah satu bidang yang sedang berkembang pesat di peringkat global. Pada awal kelahirannya ia hanya digunakan oleh pihak tentera Amerika Syarikat dalam penyiasatan jenayah konvensional yang bersifat teknologi tinggi. Namun lama-kelamaan forensik digital telah berevolusi dan berkembang penggunaannya kepada pengguna biasa. Di Malaysia, bidang forensik digital masih belum begitu meluas. Buku "Forensik Digital: Satu Pengenalan" ini akan mengupas mengenai cabang-cabang bidang forensik digital. Buku ini juga akan menerangkan secara teori dan praktikal kepada pengguna beberapa kaedah forensik yang boleh digunapakai pengguna biasa.