Sastera kebangsaan, pendidikan sastera dan pembinaan negara - Chew, Fong Peng (Budaya, bahasa dan sastera dalam masyarakat Malaysia, 2008)
Siri buku ini membicarakan aspek budaya, bahasa dan sastera kebangsaan daripada kaca mata seorang sarjana berketurunan Cina rakyat Malaysia, yang pastinya memberikan perspektif berbeza daripada perspektif penulis Melayu yang memang berada dalam ranah kebangsaannya.