Perjuangan wanita Malaysia dalam pembangunan negara - Zaleha Ismail (Thinker's Library, 2000)
Kaum wanita Malaysia kini berdepan dengan pelbagai cabaran. Tanggungjawab sebagai warganegara menuntut mereka terus mara memperjuangkan cita-cita bangsa menuju negara industri yang maju, berdaya saing dan berbudaya luhur.