Pengenalan kepada pengindeksan dan pengabstrakan - Cleveland, Donald B. (BIROTEKS UiTM, 2000)
Buku ini menyediakan pembaca dengan panduan yang mudah diikuti bagi menghasilkan indeks dan abstrak. Para professional dalam bidang maklumat boleh mendapatkan pendedahan yang sewajarnya dari aspek-aspek yang terkandung di dalam buku ini. Ia juga berguna bagi pelajar pengkhususan pengurusan maklumat serta mereka yang ingin mengenali bidang ini dengan lebih dekat lagi.