Sehari bersama Nabi Muhammad S.A.W. - Rusli Haji Ibrahim (Pustaka Ilmi, 1998)
Buku ini memaparkan contoh teladan dari kehidupan Rasulullah sehari-hari. Yakni bagaimana rasulullah sentiasa berdoa dalam setiap langkah yang baginda lakukan sama ada dlam kehidupannya berumah tangga, memimpin ataupun kedudukannya sebagai Rasul di tengah-tengah umatnya.