Surah al-Rahman terjemahan dan huraian - Mustaffa Abdullah (Terbitan eksklusif siri ke-7, 2012)
Surah al-Rahman merupakan surah Madaniyyah yang menyentuh aspek asas akidah umat Islam, khususnya yang bersangkut paut dengan persoalan ketuhanan dan limpahan nikmat. Surah al-Rahman mengandungi 78 ayat.