Pengantar mesin elektrik - Marizan Sulaiman (Penerbit Uiversiti Teknikal Malaysia Melaka, 2006)
Buku ini membentangkan suatu pendekatan yang mudah dan bersifat pembelajaran kendiri dalam melakukan analisis dan aplikasi mesin-mesin elektrik yang lazim digunakan dalam industri. Gaya persembahannya dioleh sebegitu rupa supaya lebih mudah difahami dan diikuti oleh pembaca semasa mengulangkaji setiap tajuk yang dipelajari.