Biologi sel, mamalia dan tumbuhan berbunga - Simpkins, J. (Pearson Education Malaysia, 1982)
Buku teks ini ditulis khas untuk pelajar-pelajar yang mengambil kursus biologi untuk STPM. Pengarang-pengarang telah menumpukan kajian tentang sel-sel dan anatomi berfungsi bagi mamalia dan tumbuhan berbunga yang menjadi teras bagi sukatan pelajaran Biologi STPM. Semua topik diolah dengan begitu baik dan detil. Buku ini juga banyak mengandungi ilustrasi, lukisan garisan , gambar foto dan fotomikrograf yang jelas dan membantu dalam proses pengajaran dan pembelajaran.