Buku panduan kriteria kelayakan perubatan dan soal jawab amalan penggunaan kaedah kontraseptif (Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga, Kementerian Kesihatan Malaysia, 2006)
Objektif umum adalah untuk memberi panduan kepada semua petugas kesihatan dalam memberi perkhidmatan perancang keluarga yang berkualiti