Laporan Seminar Memperkasakan Hak-hak Ibu Tunggal di Malaysia (Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (SUHAKAM), 2012)
Walaupun terdapat beberapa perbincangan mengenai isu-isu yang dihadapi oleh ibu tunggal diperdebatkan di peringkat nasional, SUHAKAM mengambil langkah dengan meneruskan usaha untuk membela hak asasi golongan rentan ini dengan menganjurkan seminar yang bertajuk "Memperkasakan Hak-hak Ibu Tunggal di Malaysia" pada 20 Oktober 2010 di Hotel Hilton, Petaling Jaya.