Perbualan asas bahasa Jepun - Muhd Alif Redzuan (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2005)
Buku Asas Perbualan Bahasa Jepun merupakan sebuah buku program pembelajaran kendiri yang direka khusus untuk mereka yang ingin mengenali dan menguasai bahasa Jepun dengan mudah.