Perang Dunia Kedua peranan Askar Melayu - Wan Hashim Haji Wan Teh Profesor Emeritus Dato' Dr. 1949- (Dewan Bahasa dan Pustaka Kementerian Pendidikan Malaysia, 1993)
Role of Malaysia's Askar Melayu Regiment during World War II.