Hikayat bernikah tanpa couple - Syahr Musafir; Rahimah AR (Koleksi tarbiah sentap, 2017)
Aku rasa aku mahu nikah, tetapi mana dulu perlu dibuat? Cari calon dulu baru rancang persediaan untuk nikah, atau buat persediaan dulu baru cari calon? Ayah aku kata, " Kalau nak nikah, ada calon atau tak ada, sediakan duit RM 20 ribu." Fuh! Calon tak minta apa pun, Ayah aku pula yang minta 20 ribu. Aku sebenarnya nak nikah dengan calon ke, atau nak kena nikah dengan Ayah aku? Ayah pula berlebih-lebih. Dah ada 20 ribu, Ayah komplen, "Duit nak nikah dah ada. Mana duit nak menyara kehidupan berumahtangga?" Kisah benar dalam siri buku inspirasi bertajuk "Hikayat Bernikah Tanpa Couple Jilid 1" berkongsi asam garam si teruna dan si dara menyediakan diri ke arah pernikahan. Termasuk mekanisme mencari jodoh melalui inspirasi sirah Rasulullah SAW, buku ini bukan pasal duit, tetapi PERSEDIAAN seluruhnya