Terminal cinta Kaherah - Asyraf Farique (Koleksi tarbiah sentap, 2016)
"Kisah cinta ini bukan kisah Firaun, tetapi kisah cinta manusia yang mahu meninggalkan segala karat jahiliyah dan maksiat". Gadis pertama yang membuatkan hatiku tertawan tatkala meminjakkan kaki ke bumi Urdun ini. Dia peramah, riang, ceria, sopan orangnya. Bertubuh sederhana, berkaca mata, mempunyai rona mata yang sayup.Uhh...Siapa yang tidak tertawan. Ayu, berbaju kurung lagi... Baik agama, baik akhlaknya, memang sukar untuk aku tinggalkan. Aku tidak mengerti, kenapa kerana Hot Chocolate aku perlu tinggalkan dia?