Di persimpangan musafir - Fairul Pujangga 1985- (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2016)
Di Persimpangan Musafir pilihan tidak sepi membisikkan selera pilihan tidak terhenti di telunjuk kita pilihan bersilih ganti hingga berakhir masa. Kelahiran 60 buah puisi yang dimuatkan dalam kumpulan puisi: di persimpangan musafir ini ialah hasil amatan jasmani dan rohani yang tinggi serta binaan peribadi penulisnya yang berlatarbelakangkan guru seni sekali gus penggiat seni pengucapan puisi yang cekal. Bait-bait aksara setiap puisi ditulis daripada hati yang tulus, dan di dalamnya nanti akan ditemukan katarsis. Ia berkembang daripada eksplorasi ruang teater yang bersemi dengan ruang puitis aksara