Panduan lengkap ibu bapa menangani tantrum - Levine, Joni (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2013)
Adakah anak anda menendang-nendang dan menjerit apabila kehendaknya tidak dipenuhi? Adakah waktu makan untuk anak anda merupakan waktu paling sukar? Panduan Lengkap Ibu Bapa Menangani Tantrum merupakan bahan bacaan yang dapat membantu anda memahami punca berlakunya tantrum, di samping memberikan panduan tentang waktu yang sesuai untuk bertindak bagi menghentikannya. Buku ini akan membantu anda Dapatkan nasihat yang sebenar dan tip yang praktikal bagi memperoleh kehidupan yang lebih gembira, dan anak yang mudah diurus sama ada di rumah atau di mana-mana sahaja. Memahami kemarahan anak anda Mengenal pasti pengaruh luar yang boleh mencetuskan tantrum Mengelak daripada melayani amukan anak anda Menggunakan kaedah yang berkesan untuk menenteramkan anak anda Menangani tantrum di khalayak ramai