Sejarah Baitulmaqdis - Mohd. Hanif Hj. Ismail (Hijjaz Records Publishing, 2016)
Sejak penubuhan negara haram Israel pada tahun 1948, bangsa Yahudi tidak pernah berhenti melakukan kerosakan, pembunuhan dan penindasan termasuk melakukan pencerobohan di Baitulmaqdis. Sejarah pernah memaparkan bahawa bangsa ini sebagai kaum yang pernah tertindas satu masa dahulu, namun itu bukanlah pengajaran terbaik buat mereka daripada terus bersikap sombong dan bongkak. Sehingga hari ini, tanah yang dijanjikan Tuhan itu dianggap sebagai tiket untuk kaum Yahudi melanyak orang-orang yang tidak berdosa di sana.