Sejarah Yahudi - Muhammad Danial Ramli 1984- (Hijjaz Records Publishing, 2018)
Kaum Yahudi sering percaya bahawa mereka adalah kaum terbaik dan terpilih oleh Allah swt di muka bumi. Keyakinan mereka terhadap kemuliaan dan keistimewaan ini membuatkan bangsa ini terus bersikap bongkak dalam membenci umat goyim yang lain. Konon, merekalah 'anak Adam yang terpilih dan disayangi Tuhan' dan satu-satunya bangsa yang layak dituruti ketamadunannya. Perihal bangsa ini juga banyak disebutkan dalam al-Quran, sebagai peringatan atau pengenalan kepada umat yang tidak pernah insaf ini.