Membina bangsa Malaysia - Aida Idris; Abu Hassan Hasbullah (Strategic Information and Research Development Centre, 2012)
Hasil kolaborasi enam orang penulis akademik dan bukan akademik, buku ini merupakan suatu usaha untuk mengupas cabaran dan hala-tuju rakyat Malaysia dalam membina identiti sebagai sebuah bangsa dari pelbagai aspek kenegaraan.