Peranakan Cina Kelantan sintesis Cina Tanah Besar dan Melayu Tanah Melayu - Zinitulniza Abdul Kadir 1971- (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2016)
On social life and customs of Peranakan, a Chinese Malay in Kelantan, Malaysia.