Mitos mahasiswa sibuk! cabaran mahasiswa masakini - Megat Hanis (Gerakbudaya Enterprise, 2015)
Buku "Mitos Mahasiswa Sibuk" ini merupakan catatan-catatan ikhlas bacaan, kajian, pandangan dan isi hati mahasiswa dalam mendepani isu-isu semasa dan merungkai kembali siapakah mahasiswa dan apakah peranannya dalam membina tamadun dunia. Ia juga cuba menjawab persoalan apakah mahasiswa berpura-pura sibuk atau sibuk menelaah di dalam kelompok tertutup institusi universiti sahaja?