Mencari kewajaran Islam di Malaysia (esei-esei pilihan 2008-2015) - Dinsman (Strategic Information and Research Development Centre, 2017)
Buku ini menghimpunkan 71 esei dalam pelbagai bidang tetapi berkaitan dengan tema dan topik "Mencari kewajaran Islam di Malaysia". Menceri Kewajaran! Mengapa? Kerana banyak ketidak-wajaran berlaku dalam hal - hal Islam dan keislaman di Malaysia, sekitar tahun - tahun sebelum 2000, hinggalah sekarang.