Travelog Biaq pi lah! - Hayya Bilal (Buku Pojok PLT, 2018)
Masuk ke dalam mesin masa dan berputarlah 40 tahun ke belakang. Kita akan bertemu dengan Jamilah, seorang budak kampung yang montel dan terkenal dengan panggilan Bab a.k.a Gedebab. Bab berkisah mengenai masa kecil beliau, hidup di sebuah kampung berlatarkan sawah padi. Pelbagai peristiwa menarik yang berlaku bersama dengan enam adik beradik. Antaranya kisah misteri, kenduri kahwin, permainan zaman dulu-dulu dan pelbagai jenis hantu yang sinonim dengan masyarakat orang melayu sekitar tahun 1970-an. Setiap cerita akan diakhiri kisahnya dengan ungkapan dan kata-kata hikmah, lucu dan penuh pengajaran. Buku beliau yang pertama "Laki Aku Negro: Kau Peduli Apa" dan "Afrika Aku Mai Lagi" merupakan kisah hidup beliau semasa dewasa. Kedua-duanya mendapat sambutan yang mengalakkan daripada pembaca