Plato pengenalan ringkas - Annas, Julia (Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2015)
Buku kecil oleh Annas yang menyeronokkan dan berilustrasi cantik ini berjaya menyampaikan dengan kejelasan yang sangat baik, tidak terburu-buru dan tidak terlalu mampat. Buku ini bukan sahaja tentang karya Plato yang sebenarnya (bijaksana, mencabar, elusif) dan bagaimana dialognya ditafsirkan dari segi sejarah, tetapi yang paling utama, mengapa Plato sangat penting kepada pembaca moden.