Cip - Fitri Hussin; Arifful Baqi; Sufi Abqari (Projek thriller, 2017)
1. GODAM - Fitri Hussin SINOPSIS : Sekumpulan saintis melayu, Lokman, Saifullah dan Amran berjaya mencipta satu cip canggih yang dapat memulihkan memori pesakit-pesakit alzheimer, trauma otak, trauma perang dan sebagainya. Kejayaan mereka itu mendapat liputan luas media tempatan dan luar negara. Mereka menjadi kebangaan melayu, Islam dan Malaysia. Tetapi kejayaan itu dimusnahkan oleh satu artikel yang disiarkan di sebuah blog konspirasi tempatan yang mendedahkan bahawa dana penyelidikan untuk mencipta cip itu adalah dari Nathan Rotchield, pindar kepada 13 keluarga yang menguasai dunia. 2. PANDORA - Sufi Abqari SINOPSIS : Ted telah menyelamatkan seorang pemuda daripada mati akibat dikebumikan. Pemuda itu telah ditusuk oleh sebuah chip yang terevolusi dengan virus merbahaya. Ekoran dari itu Ted dan Adam telah pergi ke Malaysia mencari seorang lelaki bernama Ungku Azizi. Disamping menjejak kembali chip paling merbahaya yang dipanggil Pandora. Pandora telah dicuri sebaik Ted kembali semula ke Amerika. Ekoran itu dia telah dituduh sebagai pengkhianat. Dalam masa yang sama untuk menyelamatkan nyawa Adam yang terancam akibat chip di dalam tubuhnya. 3. MANIPULASI - Arifful Baqi SINOPSIS : Cip Utama, sejenis komponen yang mampu mengaktifkan Program Penggerak Pembasmian yang bertujuan untuk melenyapkan tamadun manusia. Wan Iskendar diburu oleh Organisasi Create dan sebuah android yang saling berebut hendak mendapatkan Cip Utama tersebut. Lebih mengejutkan, identiti sebenar Wan Iskendar ialah 'Redzuan' yang dikatakan sebagai pengkhianat dalam Organisasi Create.