Era kebangkitan kerajaan Uthmaniyah episod silam yang dilupakan (1299M-1453M) - Mohd. Fikri Che Hussain (Hijjaz Records Publishing, 2018)
Buku ini adalah sebuah karya sejarah yang merentasi perjalanan kebangkitan Empayar Khalifah Uthmaniyah. Empayar ini pernah menjadi model dan ikon kemajuan dunia seta sumber inspirai abad pertengahan di Eropah. Para khalifah Uthmaniyah membina dengan keringat dan kesungguhan, darah dan air mata, harta benda dan jiwa, demi menegakkan syariah dan kalimah ALLAH